Kommunismens Brott

Startsidan

Asien
Baltikum
Latinamerika
Polen
Ryssland
Tjeckoslovakien
Ungern
Östtyskland

Frihetskämpar
Hedersmedlemmar
Intervjuer
Kända kommunister
Kommunistiska partier
Missbruket av psykiatri
Putin FSB/KGB
KGB-män
Föreningen Expo

Bokrecensioner
Clartéförbundet
Contras nätbokhandel
Hjälpcenter
Mitt möte med KGB
Musik
SKP gav mig psykisk ohälsa
Svenska Memorial
Videomaterial
Övrigt

Forum
Gästbok
Länkar
Några viktiga ord
Om sidan

Föreningen Expo - En vänsterorganisation

Att Expo har ett rykte om sig att vara extremvänster finns det många bevis på. Jag var själv i telkontakt med en som heter Anders som arbetar där och han utmålade Expo som en helt fantastisk organisation som tar avstånd från vänsterextrema rörelser och dessa våldsbenägna medlemmar på gator och Torg ja han sa tom att man tar av stånd från AFA ( Antifaschistisk fraktion).

Stiftelsen Contra har en tjock dokumentation med åtskilliga tidningsurklipp och reportagen om Expo och där kommer det fram att dom verkligen är är extrema.Denne Anders jag talade med vill ju knappast som Expomedarbetare säga att hans organisation gör si eller så. Han vill verkligen få dom och framstå som rumsrena. Men Expo har fakta emot sig. Och dom ska avslöjas det är bara så vi kanske kommer att så småningom att göra en större analys än denna i framtiden av Expo.

Det är skamligt att människor inom vänstern bedriver arbete på detta sätt har dom inte lärt sig något av den enorma kommunistiska diktatur som föll i Östeuropa för flera år sedan. Man kan ju verkligen undra. Socialister har mycket mycket svårt att vara ärliga när det gäller socialistiska diktaturers övergrepp mot dissidenter och oliktänkande. Expo är enögda det står helt klart.


OBS: Fotona här är på medarbetare i Expo vissa av dom sitter i styrelsen. I foto även den kände TV-profilen Robert Aschberg.

Detta är en artikel från Internet men läggs nu in på denna hemsida om kommunismensbrott. Vi som ligger bakom denna hemsida har ej skrivit denna artikel om Expo men vi håller helt med.

Brev

Efter att ha läst bloggen expomakt.wordpress.com känner jag mig både upprörd och mycket skrämd av att vänsterjournalister på stiftelsen Expo tillsammans med militanta vänsterextremister har byggt upp ett löst sammanhållen organisation med åsiktsregistrering av medborgare och underrättelsenätverk under täckmanteln ”antirasism” som ”journalister” i skydd av stiftelseformen.

Expos verksamhet går inte enbart ut på att bekämpa rasism och antisemitism utan framförallt att bekämpa vänsterns politiska meningsmotståndare genom åsiktsregistrering, kartläggning och förtalsartiklar i samarbete med Socialdemokratin och SSUs tidning Frihet. Jag anser att Expos verksamhet med dess kopplingar till militanta vänstergrupper både påverkar tanke och åsiktsklimatet i Sverige på ett för demokratin farligt sätt.

Jag anser att Expos verksamhet och nätverk med andra organisationer som Piscatus AB och Research.nu är ett direkt hot mot demokratin i Sverige. Med dagens datorteknologi och med sökmotorfunktioner av dokument lagrade på datorer, behövs ingen registerfunktion för att med sökord som namn och ort för att få fram alla offentliga dokument och information om en person, inklusive personnummer, adress, telefonnummer om sökt person visad. Offentlighetsprincipen används idag som vapen mot medborgarna om man har fel politisk åsikt i de vänsterextremas ögon. Jag anser att Datainspektionen, Åklagare och Lagstiftarna borde utreda om Expos verksamhet och Expos kopplingar till de andra organisationernas verksamheter kan vara samhällsfarliga och oförenliga med Sveriges demokratiska principer. Se hur organisationerna samverkar på: expomakt.wordpress.com

Känner du dig skrämd och upprörd. Kopiera då ovan text och maila den till:
Datainspektionen – datainspektionen@datainspektionen.se
Riksdagsledamöter - http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=1050
Säkerhetspolisen – sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se
Åklagare – registrator@aklagare.se
Statens Kulturråd – kulturradet@kulturradet.se

FALSK ANKLAGELSE

Vi lägger här in denna förtalsartikel mot kollegan och vännen Jyri Lina som Expo har gjort.

Vi kommer att till nästa uppdaterig av denna hemsida i Oktober skaffa in ännu mera material om Expo och då hoppas vi på en flersidig avslöjande artikel om denna kommunistiska organisation som gjort lögn till sanning och sanning till lögn. Detta lögnaktiga påhopp på kollegan och vännen Jyri Lina ska inte gå omärkt förbi. Expo skall avslöjas det har alla sanna demokrater vårt absoluta ord på. Vi vill också säga att Jyri Lina är en av dom få som verkligen vågar avslöja dom lögner och bedrägerier som socialistkoallitionen i detta land håller på med.

I Svensk media tystas Lina men det går inte att tysta sanningen. Lina kommer att vinna till slut det är bara en tidsfråga innan hans fakta kommer upp i dagsljuset i detta land. I andra länder hyllar man hans filmer och böcker där uppskattar man hans arbete i Tallinn i Estland är det kilometer långa köer av filmbesökare som vill se Jyri Linas nya filmer även så i andra länder där dom visas i Sverige försöker man att tiga ihjäl honom. Men det kommer inte att gå.

Fler och fler upptäcker att Jyri Lina behövs i vår "Sovjetrepublik Absurdistan" som en sann demokrat och frihetskämpe i Vilnius i Litauen sade en gång. "Kommunisternas mål, att andligt och själsligt och kroppsligt förslava alla, helgar alla medel, både vapen, terror, och lögner."

Artikel av Jüri Lina

Expo hoppades stoppa min filmpremiär i Göteborg den 30 maj 2011. Expo är en gruppering som i sann kommunistisk anda förföljer och trakasserar oliktänkande. Expos Daniel Vergara påstod i sin skrivelse att jag skulle ha hävdat i min film: "Olika sionistiska rörelser utnyttjar frimureriet till fullo för att driva igenom sina samhällsmodeller och kamouflera sina egna mycket egoistiska, rentav kriminella göromål. /.../ som har utopistiska planer på världsherravälde." Inte någonstans i min film finns ett sådant uttalande. I hela filmen förekommer ordet ‘jude’ överhuvudtaget inte.

Min film “Den omättliga Ouroboros: frimuranas lömska taktik” presenterar helt öppna källor om frimurarnas kamp för kommunismen-globalismen. Jag påstår att det handlar om farliga utopier, som har skapats av illvilliga politiker, däribland av Lev Trotskij, men också av Silvio Berlusconi. Endast en gång förekommer ordet ’sionism’, men i ett helt annat sammanhang: ”Dessa (frimurarledare) tränar sina vänsteranhängare till tankepoliser åt det internationella frimureriet och sionismen.” Vergara är väl en sådan vänsteranhängare.

Vidare påstår Vergara att ”bildspråket och idévärlden är tydligt antisemitiska”. Han kan inte något om filmkonst. Han hittar på för att krydda sin text. Den ryske filmregissören Andrej Tarkovskij, som var min vän, betonade en gång i tiden, att vänsteranhängarnas postulat om progessiv och reaktionär filmkonst är nonsens. Antigen finns det konst eller ej. Det finns inte heller något antisemitiskt filmspråk. Om man dock påstår detta, visar man bottenlös dumhet.

Min film berättar om okända historiska fakta och är definitivt inte antisemitisk. Slutligen återstår det för Vergara att bevisa att min film är antisemitisk och det lär han inte kunna göra. Jag har alldeles nyss återvänt från Estland, där man öppet visade min nya film i olika städer. Ledande regissörer hyllade mig. Det publicerades intervjuer med mig i pressen. Jag fick komma till tals. Inte som här i Sverige, där jag regelbundet förtalas och smutskastas av bla a Expo, som olagligen har fått syssla med ideologisk övervakning.

En gång försökte jag hålla ett föredrag om barockmusikens struktur och dynamik i Stockholm. Expo påstod att föredraget skulle vara “antisemitiskt”. Snacka om paranoia! Mitt anförande stoppades, trots att jag erbjöd mitt manus till granskning.

Expo har uppdrag från B’nai B’rith, en internationell frimurarorganisation. Deras metod är att bekämpa dissidenter med smutskastning och förtal. Vergara tycks vilja att vissa fakta aldrig skulle komma i dagen. Vilken respekt för demokrati!

Jüri Lina