Kommunismens Brott

Startsidan

Asien
Baltikum
Latinamerika
Polen
Ryssland
Tjeckoslovakien
Ungern
Östtyskland

Frihetskämpar
Hedersmedlemmar
Intervjuer
Kända kommunister
Kommunistiska partier
Missbruket av psykiatri
Putin FSB/KGB
KGB-män
Föreningen Expo

Bokrecensioner
Clartéförbundet
Contras nätbokhandel
Hjälpcenter
Mitt möte med KGB
Musik
SKP gav mig psykisk ohälsa
Svenska Memorial
Videomaterial
Övrigt

Forum
Gästbok
Länkar
Några viktiga ord
Om sidan

Putin FSB/KGB

Putin FSB/KGB
Putin och Ukraina
Fakta om KGB
Sovjetunionens säkerhetspolis KGB
Jyri Andropov - Högste KGB-chef
KGB män verksamma i Estland under Sovjettiden
Sovjets imperialism sträckte sig ut till väst
Det nyöppnade KGB Museet på Viru Hotell i Tallinn
Namn på olika KGB-män och kvinnor verksamma i Estland


Putin FSB/KGB

Vladimir Putin Rysslands Premiärminister var ju som bekant tidigare President men blir nu igen till valet i Mars nästa år President på nytt. Enligt mina källor kommer han att vrida klockan tillbaka till Sovjettiden igen. Han har ju som bekant också jobbat för KGB utomlands. Den säkerhetstjänst som numera härjar i Ryssland är FSB (Federalnaja Zlousba Bezopasnosti). Dom har precis samma metoder som föregångaren KGB hade.

Putin har kontroll över FSB idag, han mer eller mindre styr Ryssland även om det är Medvedev som är president. Hans hårda nypor från tiden inom KGB har han fortfarande kvar. Putin kommer att bli president igen i Mars nästa år 2012. Jag har nu också hört från en mycket, mycket säker källa i Ryssland att Kreml kommer och genomföra en lag som cencurerar internet, telefonsamtal, tidningar, media fom 1 December i år. Enligt min källa är det på återgång till Sovjettiden. Ryssland har även köpt in hangarfartyg av Mistralklassen varav ett kommer att gå mellan Baltikum och Sverige. Detta är mycket mycket oroande, och dom Baltiska staterna känner nog också sig oroade över detta. Vi kommer att följa utvecklingen mycket noga.

FSB som har samma metoder som KGB hade har blivit mycket fruktade i Ryssland. Men journalisten Anna Politkovskaja var inte rädd. Hennes enorma mod kan man bara beundra. Mordet på henne var gjort av FSB, även om det inget har sagts om detta. Att Sovjet hade KGB och nuvarande Ryssland har FSB, dessutom med en Premiärminister som nästa år blir President är mycket oroande. Vladimir Putin har som nyss nämts jobbat inom KGB utomlands. Han var KGB officer mellan åren 1975-1991 i DDR forna Östtyskland. Han var även högste chef för FSB mellan åren 1998-1999.

En man som Vladimir Putin som gått den hårda KGB skolan och varit verksam inom KGB samt även chef för nuvarande FSB, hur ska en sådan man överhuvudtaget kunna förstå ord som demokrati, frihet, mänsklig värdighet och frihet? Vi vet att dom kraven som ställs på en högt skolad KGB man är oerhört krävande ja dom är omänskligt hårda. Dom tuffa krav som ställdes vid utbildningen inom KGB var mycket mycket tuffa, innan den blivande KGB agenten överhuvudtaget fick komma ut till väst och jobba för KGB hade han gått igenom krav som vi i väst inte kan föreställa oss. KGB visste allt om honom, familj,vänner,hobby,ja tom hans skostorlek etc etc. När han väl kom ut till väst eller inom Sovjetblocket för att jobba som KGB man var han totalt hjärntvättad och skolad i att likvidera allt motstånd mot Sovjetmakten. För mer info om KGBs utbildning läs gärna John Barrons bok "KGB " som handlar om den till väst avhoppade KGB mannen Stanislav Levtjenko som i minsta lilla detalj visar hur utbildningen vid KGBs skola gick till. Boken är oerhört skrämmande och utbildningen var stenhård minst sagt. Med denna info kan man ju bara teoretiskt föreställa sig vad Putin är kapabel till att göra i Ryssland när han nästa år blir vald till President. OBS: Boken om den avhoppade KGB mannen Stanislav Levtjenko går att beställa på Contra förlag.

Enligt uppgift från en kollega så har FSB dels fått en ny högkvarters byggnad i Moskva. Här är Ljubljanka i bild KGBs gamla högkvarter numera FSBs högkvarter. Putin som President samt med en total kontroll över FSB gör att man bara kan få dom värsta farhågorn i Ryssland efter Presidentvalet i Mars. Ja Presidentvalet låter ju minst sagt komiskt. När nu Putin är mer eller mindre garanterad Presidentposten så är det ju inget val utan en ren fars. Ryssland har aldrig varit demokratiskt och frågan är om det någonsin kommer att bli det med herrarna Medvedev och Putin. Så Baltstaterna får leva tills vidare med denna aggresiva granne. En Estnisk god vän sa för några år sedan till oss. Balternas tragiska öde är att dom har ryssen som granne. Det ligger väldigt mycket i det uttalandet.

En av våra vänner i Estland dissidenten Mart Niklus som finns på en annan sida på denna hemsida säger själv att kommunismen håller på att komma tillbaka till Estland. Vi får dock hoppas på att Mart har fel men med tanke på att han är en av dom absolut största kännare av kommunistisk diktatur i Estland så blir man oroad. Vi får Be och hoppas på att Kreml i framtiden får en President och ett styre som tar demokrati, mänskliga rättigheter, frihet och mänsklig värdighet på största allvar. Först då kan man innerligt hoppas på att hela Ryssland genomgår en förändring till det bättre. Tills dess får vi arbeta för dessa mål.

Ann-Mari, Demokrat / Författare / Kommunistexpert

fsb.png
FSBs vapensköld.