Kommunismens Brott

Startsidan

Asien
Baltikum
Latinamerika
Polen
Ryssland
Tjeckoslovakien
Ungern
Östtyskland

Frihetskämpar
Hedersmedlemmar
Intervjuer
Kända kommunister
Kommunistiska partier
Missbruket av psykiatri
Putin FSB/KGB
KGB-män
Föreningen Expo

Bokrecensioner
Clartéförbundet
Contras nätbokhandel
Hjälpcenter
Mitt möte med KGB
Musik
SKP gav mig psykisk ohälsa
Svenska Memorial
Videomaterial
Övrigt

Forum
Gästbok
Länkar
Några viktiga ord
Om sidan

Putin FSB/KGB

Putin FSB/KGB
Putin och Ukraina
Fakta om KGB
Sovjetunionens säkerhetspolis KGB
Jyri Andropov - Högste KGB-chef
KGB män verksamma i Estland under Sovjettiden
Sovjets imperialism sträckte sig ut till väst
Det nyöppnade KGB Museet på Viru Hotell i Tallinn
Namn på olika KGB-män och kvinnor verksamma i Estland


Sovjets imperialism sträckte sig ut till väst

Den sovjetiska säkerhetstjänsten KGB gjorde allt dom kunde för och värva folk som skulle jobba för dom även utanför Sovjets gränser.

Sovjetiska långtradare rullade många gånger genom Sverige och dom fick inte bli undersökta. Jag såg dom flera gånger, stora långtradare med rysk text längst bägge sidorna. Sovjetiska KGB-män infiltrerade överallt i det västerländska samhället bla så fanns det en organisation som hette Vänskapsförbundet Sverige-Sovjetunionen vars yttre visade upp en fasad som ville främja dom kulturella förbindelserna mellan Sverige och Sovjet. Men bakom kulisserna kunde man ana KGBs verksamhet.

Den som bara tror att KGB verkade inom sovjets gränser är bra naiv. Dom fanns både inom och utom sovjets gränser och hade till uppdrag att bedriva spionage på många olika sätt, infiltrera olika organisationer etc. Den sk fredsrörelsen här i Sverige bestod av många vänstermänniskor som naivt gick sovjets ärrende utan att veta om det.

Läs gärna boken "krig i fredstid" av den avhoppade kommunisten Charlie Nordblom. Han ger där en mycket skrämmande bild om det som hände bakom kulisserna. Lenin har själv sagt "Kommunismen ska erövra världen". Och många naiva kommunister gör nu allt dom kan även efter murens fall sitt bästa för att uppfylla Lenins ord. Förhoppningstvist lyckas dom inte.

Sovjet har visat upp ett samhälle i skräck som får dom värsta Hollywood filmerna att blekna i jämförelse. Det mänskliga lidandet detta har medfört är oerhört ingen kan ens i sin vildaste fantasi ana vidden av dessa hemskheter. Vi kan bara Be och hoppas på att Sovjetunionen inte kommer tillbaka. Ryssland idag är inne på en farlig kurs måtte det inte gå tillbaka till det gamla systemet.

lenin.jpg (5381 bytes)
Bild här på Lenin vars ideologi förstört livet för oerhört många människor.