Kommunismens Brott

Startsidan

Asien
Baltikum
Latinamerika
Polen
Ryssland
Tjeckoslovakien
Ungern
Östtyskland

Frihetskämpar
Hedersmedlemmar
Intervjuer
Kända kommunister
Kommunistiska partier
Missbruket av psykiatri
Putin FSB/KGB
KGB-män
Föreningen Expo

Bokrecensioner
Clartéförbundet
Contras nätbokhandel
Hjälpcenter
Mitt möte med KGB
Musik
SKP gav mig psykisk ohälsa
Svenska Memorial
Videomaterial
Övrigt

Forum
Gästbok
Länkar
Några viktiga ord
Om sidan

Om sidan

Vi som har gjort denna hemsida har gjort den för att det behövs en rejäl upplysning om kommunismens brott. Idag har flera olika skolklasser besökt Tyska arbetsläger från Nazitiden i Tyskland, med all rätt det ska dom göra. Men ingen skolklass har hittils besök ex Patareifängelset i Tallinn eller ens arbetslägret Tisleri i Tallinn som bägge två var för politiska fångar under sovjettiden. Vi bidrar bägge två med våra Baltiska kollegor till denna hemsida.

Det är oerhört viktigt att upplysa folk om dom fruktansvärda brott kommunistiska diktaturer gjort och gör världen över. Jag minns såväl på 80-talet när folk ropade högt mot USA och högerdiktaturer. men ingen yppade högt om den totalitära diktatur som fanns bara 38 min från Stokholm, nämligen Estland. Därför ser vi det som något mycket, mycket, viktigt att få göra denna hemsida, var och en av oss har stor kunskap på sitt sätt.

Mellan åren 1979-1983 då jag jobbade underjordiskt ihop med oppositionen i Estland så fick jag en stor inblick i hur det oppositionella arbetet fungerade. Jag minns mitt möte med dissidenten Robert Waitma på öppen gata i Tallinn. Trots skuggning av KGB så vågade Waitma överlämna ett topphemligt dokument till mig som jag sen smugglade till Sverige. När jag stod utanför Viru hotell på parkeringen och mötte Robert som var lugn och rakryggad, hela hans ögonglimt lyste av en oerhörd längtan efter både inre och yttre frihet, han vågade trots tidigare probem med KGB möta mig och visade ingen som helst rädsla för eventuella repplesarier från KGBs sida. Robert riktigt njöt över att få ut detta hemliga dokument till Ants Kippar i Stockholm.

Kippar var ansvarig för en organisation som hette på estniska "Eestiabaste miskeskus" på svenska "Hjälpcentralen för politiska fångar i Estland" vars säte var i Stockholm. Robert frågade mig rak på sak?: Kan du ta ut detta då gör du oppositionen en stor tjänst. Jag tvekade inte en sekund utan tog emot dokumentet då, vi hade ställt oss bakom en vägg så att ingen skulle kunna se det hela, vi fick hela tiden hålla koll på eventuella KGB skuggor.

När man har upplevt detta och även det som händer i Sverige där vänsterkrafter mer eller mindre styr i media. Så ser man att det behövs en hemsida för upplysning om kommunismens brott. Ofta har vi som gjort denna hemsida fått frågan? är ni faschister?. Då svarar vi med detta uttryck! Faschism och kommunsim är två sidor av samma mynt. Men nu är det ju så att kommunister ofta kallar sina meningsmotståndare som är emot dom för faschister, det visar ju att kommunisterna inte tänker längre än näsan är lång. Jag tar gärna en öppen diskussion med en kommunist som ärligt kan sätta sig mitt emot mig och med allvarlig min och intressse lyssna på det jag har och säga. Men som sagt det är oftare lättast för pajkastning.

Vi kommer också i det forum som finns på denna hemsida i lugn och ro och utan spydigheter diskutera saker och ting. Sen vill jag säga att varken jag eller min kollega Maria samt våra baltiska kollegor inte "Hatar" någon kommunist, vi är inte ute efter bråk på något sätt utan vill bara säga som det är. Våld föder våld, hat föder hat, och det är vi inte ute efter på något sätt. Kommer det en kommunist som vill diskutera i lugn och ro och utan någon baktanke eller ilska så ska vi diskutera i lugn och ro med denna kommunist. För oss som jobbat med denna hemsida känns det bra att här få delge dom kommunistiska diktaturerna på olika sätt. Foton från arbetslägret Tisleri i Talinn finns med. Fotot på Patareifängelset i Tallinn finns med. Frihetskämpar finns med. KGB agenter verksamma i Estland från Sovjettiden finns med. Om vår hemsida kan fylla sin uppgift att visa kommunismens fruktansvärda illdåd ja då har sidan mer än väl fyllt sin uppgift.

Vi önskar läsaren en upplysande läsning,
Ann-Mari och Maria samt Baltiska kollegor.

Om Ann-Mari

Jag arbetade ihop med den Estniska oppositionen mot Sovjetmakten mellan åren 1979-1983. Jag har sett den kommunistiska diktaturen många gånger inifrån och att få ge min hjälp till den opposition som då jobbade underjordiskt i Estland var helt naturligt för mig.

Under 2010 hade min bok "Mitt möte med KGB" Sverigepremiär. Den har hyllats av President Toomas Hendrik Ilves i Tallinn via hans sekreterare. Jag har även min blogg Irjas antikommunistiska blogg.

Läs mer i min fördjupade presentation.

Om Maria

Jag heter Maria och bor i Farsta. Jag är född i USA och uppvuxen i Sverige. Mellan 1979 och 1990 bodde jag med familjen i Moskva.

Jag har varit med i SKP och andra vänster organisationer. Jag lämnade dessa organisationer när jag förstod vilket djävulskt system kommunismen var. Jag är nu antikommunist och arbetar för med att upplysa om kommunismens brott. Jag samarbetar med Ann-Mari.

Läs mer i min fördjupade artikel Kommunist gör upp med sitt förflutna och SKP gav mig psykisk ohälsa.

Föredrag

Vi ställer upp och håller föredrag i ämnet "Kommunismens brott" för de som vill anlita oss.

Vi tar 4 000 kr för 2-3 timmars föredrag. Vi lägger upp det hela med en liten paus i mitten. Våra e-postadresser är annmari@kommunismensbrott.se och maria@kommunismensbrott.se.