Kommunismens Brott

Startsidan

Asien
Baltikum
Latinamerika
Polen
Ryssland
Tjeckoslovakien
Ungern
Östtyskland

Frihetskämpar
Hedersmedlemmar
Intervjuer
Kända kommunister
Kommunistiska partier
Missbruket av psykiatri
Putin FSB/KGB
KGB-män
Föreningen Expo

Bokrecensioner
Clartéförbundet
Contras nätbokhandel
Hjälpcenter
Mitt möte med KGB
Musik
SKP gav mig psykisk ohälsa
Svenska Memorial
Videomaterial
Övrigt

Forum
Gästbok
Länkar
Några viktiga ord
Om sidan

Kommunistiska partier

Sveriges kommunistiska parti (SKP)

SKP är det parti bland dom kommunistiska partierna som alltid gillat och hyllat Sovjetunionen. Dess mest kända partiledare är nog Rolf Hagel, som även var med i APK (Arbetarpartiet kommunisterna på den tiden).

Idag i SKP har vi bla i Stockholm regionen i styrelsen Barbara Brädefors, Stig-Arne Mattsson, Kjell Bygden (Internationell sekreterare) som suttit vid samma matbord och ätit middag tillsammans med Vitrysslands diktator Alexander Lukasjenko, är detta inte skrämmande? SKP har genom åren visat ett totalt förakt mot allt vad mänskliga rättigheter och friheter är, dessa fina ord vet SKP inte ens hur man stavar till.

För några år sedan fick jag ut min kollega Maria ur Skp, genom ett slags infiltrationsarbete, då jag låtsades vara helt okunnig och kom i kontakt med dom. Pga av att jag sa att Sovjet var diktatur så kastade dom till slut ut både mig och min kollega Maria därifrån. Skp har på sina möten bla kurser som leds av denna sovjetvänliga dam Barbara Brädefors, hon skulle passa bra in i Kreml på den tiden, bland Breznev och Andropov skulle hon platsa. Nåväl hon var i alla fall den som ledde dessa kurser jag deltog själv då, i en bok minns jag såväl vad det stod. `Genom denna skolning formas i framtiden den perfekta kommunistiska människan´ . Det var mycket skrämmande att se hur dom ville forma människor efter marxistiskt och leninistiskt tänkande. Medlemmar i Skp Stockholm är också bla Barbro Kjelkerud, Valentina Westling, och flera till. Skp Stockholm har så få medlemmar att dom kunde fylla vårt vardagsrum. Folk vill helt enkelt inte att såna här extrempartier kommer in i Sveriges riksdag. Dom märks inte ens i statistiken. Mitt infiltrations arbete gick bra men jag blev mer eller mindre avslöjad till slut och lyckades så få ut Maria ur partiet. För mig känns det riktigt skönt att få ha räddat en vän och kollega ur kommunisternas grepp.

Det som också är märkligt är att SKP tillåter ingen som helst intern kritik av Sovjet. Jag minns såväl vid ett möte att jag tog upp förföljelserna mot oliktänkande i Sovjetblocket, det tystades helt ner av bla Barbara Hagel som sa att vi vet din uppfattning men vi talar inte om det mer. Detta visar att kommunisternas mål att andligt och kroppsligt förslava alla helgar alla medel både vapen terror lögner och våld. Nu har ju inte Skp vapen men dom har under hela sin historias gång stött historiens största diktatur Sovjetunionen och även andra socialistiska diktaturer på andra håll i världen bla Kuba. Rolf Hagel ska tom ha talat med en läkare om mig och sen sagt att han och läkaren tycker att jag är sjuk kan läkaren vara kommunist? Detta visar kommunisternas totala kyla mot människor av en annan uppfattning än deras egna.

Jag kommer också ihåg att jag tog upp Baltikum då sa Hagel. Baltikum har alltid varit ett problemområde. Jag tänkte i mitt stilla sinne inte undra på att balterna reser sig mot Sovjetmakten dom är ju ockuperade och förtryckta. Hagel tänkte inte längre än näsan är lång. Hagel och Skp har alltid förnekat att Baltikum var ockuperat dom säger tom "Dom anslöt sig frivilligt", åt detta kan man man bara skratta åt deras totala historieförvrängning. Att människor som är med i kommunistiska partier vill ha ett bättre samhälle kan jag förstå. Men att anamma en ideologi som är i grund och botten är ondskefull och sjuk som socialism ändå är det kan jag inte förstå. Socialism/kommunism leder till totalitärt förtryck fattigdom, elände, enormt mänskligt lidande, det har historien gång på gång visat.

kjell.jpg (14540 bytes)
Kjell Bygden SKP håller tal på Hötorget första maj 2007

Jag visar här några bilder från SKPs Majtal 2011 på Hötorget i Stockholm.

skp.jpg (18047 bytes)
SKPs bokbord på Hötorget 1 Maj

skp2.jpg (18841 bytes)
Till höger i bild, här i svart jacka, Kjell Bygden SKPs internationelle sekreterare som bla suttit och ätit middag med diktator Lukasjenko i Vitryssland. Bygden är numera SKPs första Majtalare han är så att säga (Hagels kronprins) då han tagit över Majtalet på Hötorget efter Rolf Hagel.

skp3.jpg (13444 bytes)
SKPare vid flaggor.

skp4.jpg (18121 bytes)
SKPare vid bokbord.

skp5.jpg (8054 bytes)
SKPs Sekreterare Barbara Brädefors som kommer från forna DDR, hon inger efter ett tag ett intryck som kan liknas vid en medlem i Sovjetunionens kommunistiska parti. SKPs partiledare heter Viktor Diaz de Filippi han är i Malmö där SKP är ganska starka.

SKP Stockholmsdistriktet

barbara3 SKP Stockholms distriktet är en del av Sveriges kommunistiska parti. Jag var själv involverad där för att se hur kommunister tycker och tänker och fick samtidigt ut vännen och kollegan Maria Walden därifrån. Maria har nu förstått vilken djävulsk ideologi kommunism/socialism är. Jag minns såväl när vi höll på med ett studium av två mindre pocketböcker en gul och en blå. Jag kommer tyvärr inte ihåg namnet på dom. Studieledare var fd DDR tanten Barbara Brädefors. Ingen som helt kritik mot kommunism fick förekomma. Minns såväl att det tom stod i en av böckerna att den perfekta "Kommunistiska människan" skulla utvecklas. Deta visar på att denna mörka rörelsen vill forma människor till ett iskallt och stelt marxistiskt och leninistiskt tänkade.

hagel
Mannen i bild här Rolf Hagel som bla fått ta emot pengar av en kurir ifrån KGB för många många år sedan, kallade mig för sjuk vid ett SKP möte på Hötorget i Stockholm. Ja han hade tom talat med en läkare om mig och bägge sa att jag var sjuk. Var helst detta röda gift slår in i själen hos människor skapas det kalla hänsynslösa individer som är beredda på att göra i princip allt för att genomföra revolution. Så länge du jamar med dom kallas du för kamrat och klapp på axeln etc etc. Men skulle du komma med kritik så är du antingen faschist eller nazist. För kommunister finns inte flera färger utan bara svart eller vitt. Är du inte för dom ja då är du emot dom och då är du nazze eller faschist.

Kommunister kan inte tänka sunt och friskt utan dom sitter fast i en form av kollektiv masspsykos precis som faschisterna eller nazisterna. Jag lägger här ut foton på medlemmar ur SKP Stockholm skulle dom göra polisanmälan så kan man ju fråga sig en sak? Vilket är värst, bilder på dessa eller det system dom stött under många år (Sovjetunionen) man måste se det hela i ett människorättsperspektiv. Jag har förlorat många vänner pga KGB, ja tom jag själv var utsatt för oerhörda risker av KGB dels arresteringen av mig i Tallinn sommaren 1980, dels den ohälsa jag haft pga detta därför skriver därför ur ett människorättspersepktiv att dessa galningar inte ska få gömma sig bakom fasader och kulisser och sen visa ett leende för Svenska folket. Hittills har bara nazzeledare ställts inför rätta i Europa pga nazismens brott mot mänskligheten, men mig veterligen har ingen kommunist blivit ställd inför rätta i Europa? Är detta rätt? Nej, det tycker inte vi som är demokrater och människorättsaktivister. Dessa människor som stött dessa vidriga system borde rannsaka sig själv och ställa sig frågan varför dom inte brytt sig om och tala med offren för dessa röda regimer.

Vi kommer att upplysa om kommunismens brott så länge ingen annan gör det. Att vilja ha ett rättvist samhälle är i sig absolut inget fel, men att arrestera oliktänkande, Religiösa, kristna, och Intellektuella etc etc för och nå detta samhälle är minst sagt sinnessjukt. När svart blir vitt och vitt blir svart och inget som helst utrymme ges för fritt tänkande och andlig social utveckling, ja då blir det diktatur. När partiet är det som tänker för folket och folket inte tilllåts att bilda opinion då är det helt galet. Av den orsaken samt ur ett människorättspersepktiv skriver jag därför detta inlägg på denna sida.

ali barbro hagel2
I bild även Ali Kinali, samt Barbro Kjelkerud. I bild här också Barbara Hagel i rött vars make kallade mig sjuk. Det är märkligt att i ett land som Sverige som säger sig stå upp för demokrati och mänskliga rättigheter så låter man dessa kommunister hålla på hur dom vill. Ur ett människorättsperspektiv är det helt vansinnigt att göra så. Om man tror på ett sådant kommunistiskt system är det fullständigt förödande ur ett människo-rättsperspektiv att ta livet av miljoner oskyldiga amänniskor och skicka dom i döden i Gulag och fängelser och mentalsjukhus. Kommunister talar om demokrati och jämställdhet? men gäller detta inte då dessa stackars otaliga offer för kommunismens grymheter???. Vår uppgift är att lägga fram dessa ohyggliga brott som dessa röda terrorregimer har begått och begår.

Vi ser med glädje fram emot den dagen som en kommunistledare ställs inför rätta i Europa pga brott mot mänskligheten. Vi samarbetar själv med många experter inom området och vi är beredda på att tillsammans med dom hitta dessa kommunister som begått dessa brott och interjuva dom och få dom att inse vad dom gjort. Det som är det värsta med dessa kommunister är att dom gjort lögn till sanning och tvärtom. Dom när sig på lögn och tål inte att bli emotsagda. För oss vanliga människor så är jorden rund men för kommunister är den trekantig. Stockholm är Sveriges huvudstad men enligt kommunisterna är det Kongo.

Kommunism har så oerhört mycket blod på sina händer och att då samvetslösa och känslokalla kommunister går omkring och sprider sin dynga gör inte saken bättre. Kommunisterna tål inte kritik, dom tål inte att man överhuvudtaget ifrågasätter dom. Kommunism/Socialism är en sjukdom. Vi ser det som vår uppgift att upplysa om det dom ställer till med. En god vän från Estland sa ett sant när jag frågade honom vad han skulle säga om en kommunist skulle komma fram till honom och prata med honom??. På detta svarade han, jag skulle säga att jag inte är någon psykiatriker.

Vi vill med moral och demokrati och upplysa om dessa fanatikers systems brott mot mänskligheten. Leve demokratin, leve dom mänskliga rättigheterna. leve varje människas fria vilja och utveckling i rätt riktning. Nej till Kommunism/Socialism/Faschism/nazism. Kommunism/Faschism är två sidor av samma mynt.

valentina
Valentina Westling

Trotskistiska partier

bokbord.jpg (13548 bytes)

Socialistiska partiet

Socialistiska partiet är ett trotskistiskt parti (deras ideologi baseras förutom på Marx, Engels och Lenin även på Leo Trotskij. Partiet är en sektion av fjärdeinternationalen som är ett en internationell samarbetsorganisation för trotskistiska partier. Socialistiska partiet bildades 1969. De vill bygga ett socialistiskt samhälle. De vill ersätta dagens samhälle med socialistisk hushållning. Samhällets viktigaste ekonomiska tillgångar, ska göras till gemensam egendom.

Många människor inte minst ungdomar faller för följande idéer:

1. Viljan att styra samhällsekonomin efter majoritetens behov.
2. Omvandlingen från ett kapitalistiskt samhälle till ett socialistiskt ska ske fredligt. Det förutsätter enligt partiet att de stora arbetande grupperna är välorganiserade, medvetna och beslutsamma nog för att överta näringslivet och samhällsfunktionerna. Allt ska förstatligas. Detta utesluter all form av privat verksamhet och privata företag.
3. Partiets mål att omvandla fackföreningarna till demokratiska kamporganisationer..
4. Kampen för ett rättvist samhälle.
5. Allas rätt till arbete.

Rättvisepartiet socialisterna (RS)

demonstration2.jpg (13280 bytes) Offensiv bildades 1973 och ändrade namn 1997 till rättvisepartiet socialisterna. RS är svenska avdelningen av "Committee for a Workers International", (Kommittén för en arbetarinternational). RS liksom socialistiska partiet är ett socialistiskt parti som baserar sig på Marx, Engels; Lenin och Trotskijs lära.

Partiets huvuduppgifter är att:
1. Stödja och ta initiativ till kamp.
2. Verka för att skapa ett nytt arbetarparti.
3. Kämpa för internationell demokratisk socialism.

Rättvisepartiet socialisterna liksom socialistiska partiet vill att arbetarna ska ta över och förstatliga näringslivet. De är emot privat näringsverksamhet. De är emot privata skolor. Detta kommer att möta på motstånd. Det finns flera privata företag och privata skolor som fungerar bra. Det finns privata skolor och gymnasium för funktions hindrade som fungerar mycket bra. Föräldrarna ska ha rätt att välja skola för sina barn. De kämpar för allas rätt till arbete, för ett rättvist samhälle.

Både RS och Socialistiska partiet tar avstånd från Sovjetdiktaturen och andra socialistiska diktaturer och talar om demokratisk socialism. Socialism kan inte vara demokratiskt. Socialismen baserar sig på proletariatets diktatur. Detta betyder att man med våld undertrycker motstånden från andra samhällsgrupper. I ett socialistiskt samhälle ska allt förstatligas, privat företagsamhet förbjuds. Detta fungerar inte i praktiken, man kan inte förbjuda människor från att starta egna företag.

I ett socialistiskt samhälle råder ett kollektivt tänkande, det individuella tänkandet undertrycks. Människor tänker inte kritisk de accepterar allt som staten gör och säger. Och de som kritiserar systemet förtycks med våld. Det går inte att med våld förtycka människor som tänker annorlunda och inte vill bygga ett socialistiskt samhälle.

Religionen förbjuds i ett ett socialistiskt samhälle. Enligt marxism-leninismen som är grunden för socialism är religionen ett folkets opium. Lenin skriver "Religionen är en form av det andliga förtryck, som överallt vilar på folkmassorna, vilka trycks till jorden av det eviga arbetet för andra, av nöd och isolering". V I Lenin, Samlade skrifter, 5:e ry uppl., b 12, s 133-141. Det är ett ateistiskt samhälle, som förbjuder människorna från att utöva sina religioner. Människan har sökt sig till olika religioner i tusentals år. Man kan inte förbjuda de att gå till kyrkan. Det går inte att stoppa människor att söka det andliga. Alla vill ha ett rättvist samhälle. Denna rättvisa ska gälla alla även oliktänkande. Socialismen kan inte byggas med demokratiska medel eftersom ideologin bygger på att förbjuda alla som inte vill bygga ett socialistiskt samhälle.

bokbord2.jpg (24899 bytes)
Rättvisepartiets bokbord juni 2010 under en anti rasistisk manifestation.

demonstration2.jpg (13280 bytes)
Rättvisepartiet socialisterna och Socialistiska partiet i en demonstration på Sergels Torg den 14 september 2011.

Svenska Fredskommitén (SFK)

Svenska Fredskommitén (SFK) grundades 23 maj 1949. Som i många andra västeuropeiska länder var det Sveriges kommunistiska parti (SKP) och famför allt dess ordförande Sven Linderot som tog initiativet till bildandet av kommitén. Det var många kommunister som deltog i SFK från starten. Bland de kan nämnas John Takman, Eva Palmaer och andra. Gruntanken var att kommunister, socialister och kristna skulle sammarbeta i kampen för fred. Sven Liderot sa "Man måste förena alla som ärligt vill en varaktig fred, kristna, socialister, kommunnister och andra till sammordnad och planmässig kamp för att krossa krigets planer, slå reaktionen och skapa verklig demokrati inom nationerna i umgänget mellan nationer". (Günter Politt FRED OCH SOLLIDARITET.

Om Svenska Fredskommiténs historia. Första delen.) Kommunister tallar om att krossa motståndet. Man skapar inte fred genom att använda våld. Våld föder våld. Linderot talar om att skapa en verklig demokrati, men kommunister vet inte vad demokrati är. Deras demokrati gäller bara för de som stöder de. Allt motstånd ska krossas. De är berädda att använda alla metoder för att få sin vilja igenom. Alla som tänker annorlunda ska bekämpas med alla medel.

Svenska Fredskommitén hade nära sammarbete med förre detta Sovjeunionen och tog order från Moskva. Sammtidigt som Sovjetunionen talade om fred så rustade de för fullt och satsade mycket pengar på sin krigsmakt. En förevendning för att de skulle rusta upp var att de behövde försvara sig mot USA som rustade för fullt. Det var en kapprustning och terrorbalans mellan Sovjetunionrn och väst. USA rustade för att försvara sig mot Sovjetunionen och Sovjetunionen rustade för att försvara sig mot USA. Sovjetunionen satsade pengar på miltärupprustning istället för på välfärd. Sovjetunionen låg efter västvärlden inte bara tekniskt men även när det gälde bygande av nya bostäder och produktion av konsumtionsvaror. Mat kunde vara en bristvara i mindre städer.

Även idag är det flera kommunister och vänster människor i SFK. Bland de kan jag nämna Barbara Brädefors och Liliana de Filippi från SKP. SFK är medlemsorganisation i Sveriges Fredsrådet. Färnebo Folkhögskola sammarbetar med Svenska fredskommitén. Agneta Norberg är vice orförande i Svenska Fredsrådet och aktiv i Svenska fredskommittén. Det intressanta är att kommunister talar om fred samtidigt som de sätter oliktänkande i fängelse, skickar de till arbetsläger och spärrar in de på mental sjukhus. I Sovjetunionen avrättades oliktänkande. Kommunister är berädda att gå över lik för att få sin vilja igenom och de talar om fred.

Kommunister säger sig kämpa för fred men sammtidigt krossas allt motstånd. Vi kan inte skapa fred genom att krossa motståndaren. Vi kan bara skapa fred genom demokratiskt och fredligt arbete.

barbara2.jpg
Barbara Brädefors.