Kommunismens Brott

Startsidan

Asien
Baltikum
Latinamerika
Polen
Ryssland
Tjeckoslovakien
Ungern
Östtyskland

Frihetskämpar
Hedersmedlemmar
Intervjuer
Kända kommunister
Kommunistiska partier
Missbruket av psykiatri
Putin FSB/KGB
KGB-män
Föreningen Expo

Bokrecensioner
Clartéförbundet
Contras nätbokhandel
Hjälpcenter
Mitt möte med KGB
Musik
SKP gav mig psykisk ohälsa
Svenska Memorial
Videomaterial
Övrigt

Forum
Gästbok
Länkar
Några viktiga ord
Om sidan

SKP gav mig psykisk ohälsa

Jag var över 50 år när jag lämnade SKP. När jag tänker på att jag stött ett så ondskefullt system som kommunismen som har förstört hälsan för flera av mina vänner och tagit livet av miljoner så mår jag mycket dåligt.

Kommunismen har gett mig psykisk ohälsa. 50 % av min utbrändhet och psykiska ohälsa beror på mina år i den kommunistiska rörelsen. Nära jag tänker på att SKP stött ett så ondskefullt system som kommunismen som mördat människor bara för att de inte ville bygga socialismen så skäms jag.

Jag tänkte inte självständigt utan som alla andra i partiet. Jag ifrågasatte ingenting trodde att det som var sanning var lögn och det som var lögn var sanning. Jag blundade för sanningen. Läste aldrig Solzenitsyn för jag trodde allt var lögn som han skrev.

Stockholms sektionen av SKP bla Barbara Hagel, Rolf Hagel, Barbara Brädefors, Kjell Bygden, Valentina Westling fick mig att tro att kommunismen var ett bättre samhälle än det kapitalistiska och fick mig att tro på alla deras lögner. Har man stött ett sånt system och gått på lögner i över 50 år så får man psykisk ohälsa. SKP kan inte erkänna de brott som begåtts i kommunismens namn. Min kollega Ann-Mari tycker jag gjort det fenomenalt som lämnat denna sinnessjuka idioti.


Kjell Byggden


Barbara Brädefors

hagel
Rolf Hagel

hagel2
Barbara Hagel

valentina
Valentina Westling.

Skrivet av Maria