Kommunismens Brott

Startsidan

Asien
Baltikum
Latinamerika
Polen
Ryssland
Tjeckoslovakien
Ungern
Östtyskland

Frihetskämpar
Hedersmedlemmar
Intervjuer
Kända kommunister
Kommunistiska partier
Missbruket av psykiatri
Putin FSB/KGB
KGB-män
Föreningen Expo

Bokrecensioner
Clartéförbundet
Contras nätbokhandel
Hjälpcenter
Mitt möte med KGB
Musik
SKP gav mig psykisk ohälsa
Svenska Memorial
Videomaterial
Övrigt

Forum
Gästbok
Länkar
Några viktiga ord
Om sidan

Ryssland

Inledning Ryssland
Anna Politkovskaja
Gulaglägren
Ivan Vasilyevich Moiseyev - En rysk martyr
Memorial
NashiPutin
Natalja Estemirova
Oktoberrevolutionen
Ryska riksförbundet i Sverige
Sergej Kovaljev
Sergej Magnitskij
Sovjetunionen
Svenska Tjetjenienkommittén
Sveriges positiva hållning gentemot Kreml
Tragedin i Novocherkassk 1962
Vitryssland
Vladimir Vysotskij


Oktoberrevolutionen

I år är det 95 år sedan den blodiga oktober revolutionen. Ryska revolutionen 1917 bestod egentligen av två revolutioner. Den första ägde rum i februari och den andra i oktober. Under februari revolutionen enade sig arbetarna med soldaterna och störtade tsarregimen. 25 oktober 1917 enligt den julianska kalendern och den 7 november enligt den nya gregorianska kalendern tog bolsjevikerna under ledning av Lenin makten. Lenin räknade med att folket skulle lägga sin röst på bolsjevikerna men när rösterna räknades så fick det socialistrevolutionära partiet flest röster. Lenin deklarerade att valresultatet var ogiltigt och sade att folket inte förstod sitt eget bästa och bolsjevikerna behöll makten. Bönderna vägrade att ge ifrån sig mat till staden, och bolsjevikerna tvångskonfiskerade böndernas mat med hjälp av soldater. Detta löste mat problemet i städerna men ledde svält på landsbygden.

All opposition mot regeringen krossades. Miljoner människor över hela Sovjetunionen skickades till Gulag, sattes i fängelse eller spärrades in på mentalsjukhus bara för att de inte ville bygga socialismen. Baltikum ockuperades, de baltiska folken hatade de ryska soldaterna som gick omkring på deras gator. Många balter led i tysthet. De som kämpade för Baltikums frihet sattes i fängelse, skickades till Gulag, mördades eller spärrades in på mentalsjukhus.

I slutet av 1990 föll Sovjetunionen. Jeltsin blev president och styrde landet fram till 31 december 1999 då han efterträddes av Vladimir Putin. Den 7 maj 2008 efterträddes Putin av Dimitrij Medvedjev som var Putins spratteldocka. Putin blev president igen den 7 maj 2012. Redan innan Putin blev President fängslades många som protesterade mot Putin. Nu är läget i Ryssland värre än under Sovjettiden. Människor vågar inte kritisera Putin öppet. Gör de det riskerar de att förlora sina arbeten, fängslas, skickas till Gulag, mördas, eller spärras in på mentalsjukhus. Sovjet har fallit och KGB har ändrat namn till FSB men FSB använder samma metoder som KGB.

Ryssarna firar inte oktober revolutionen offentligt idag, men många människor vill tillbaka till Sovjettiden och stödet för kommunisterna ökar. Ryssland för och har alltid fört en aggressiv politik mot andra länder. Ryssarna respekterar inte andra människors frihet. De tror fortfarande att de äger Estland. De säger att Estland alltid tillhört Ryssland. Ryssland vill inte respektera det estniska folkets frihet. Tyvärr är det flera i den estniska regeringen som samarbetar med Ryssland.

Ryssland utgör ett hot framför allt mot Baltikum. "För de baltiska länderna är Ryssland ett konkret hot. Sedan kriget i Georgien har hotbilden förvärrats. Objektivt sett är en rysk invasion av de baltiska länderna högst osannolik, men i Tallinn och Riga är den ett fullt realistiskt scenario" SVD 3 oktober 2013. Ryssarna skall lämna Baltikum ifred Baltikum är för balterna inte ryssarna.

Om den ryska regeringen skulle satsa pengar på att rusta upp välfärden istället för att rusta upp militärt skulle det ryska folket bli välmående. Då skulle pensionärerna ha en pension som de kan leva på och inte tvingas arbeta för att klara sig ekonomiskt. Om Ryska staten skulle satsa på folket se till att människor får arbete så att de kan ta hand om sina barn skulle barnen inte behöva bo på barnhem. Det bor fler barn på barnhem idag en direkt efter andra världskriget.