Kommunismens Brott

Startsidan

Asien
Baltikum
Latinamerika
Polen
Ryssland
Tjeckoslovakien
Ungern
Östtyskland

Frihetskämpar
Hedersmedlemmar
Intervjuer
Kända kommunister
Kommunistiska partier
Missbruket av psykiatri
Putin FSB/KGB
KGB-män
Föreningen Expo

Bokrecensioner
Clartéförbundet
Contras nätbokhandel
Hjälpcenter
Mitt möte med KGB
Musik
SKP gav mig psykisk ohälsa
Svenska Memorial
Videomaterial
Övrigt

Forum
Gästbok
Länkar
Några viktiga ord
Om sidan

Ryssland

Inledning Ryssland
Anna Politkovskaja
Gulaglägren
Ivan Vasilyevich Moiseyev - En rysk martyr
Memorial
NashiPutin
Natalja Estemirova
Oktoberrevolutionen
Ryska riksförbundet i Sverige
Sergej Kovaljev
Sergej Magnitskij
Sovjetunionen
Svenska Tjetjenienkommittén
Sveriges positiva hållning gentemot Kreml
Tragedin i Novocherkassk 1962
Vitryssland
Vladimir Vysotskij


Ryska riksförbundet i Sverige

Ryska riksförbundet i Sverige bildades bildades den 18 oktober 2003. Ruriks ordförande är Lioudmila Siegel. Hon är god vän med den Finske kommunisten Johan Bäckman som är portförbjuden i Estland eftersom han har offentligt förnekat ockupationen av Estland.

Ryska riksförbundet har samma uppgift som förbundet Sverige-Sovjetunionen hade på sin tid, att vara ett stöd för den ryska diktatur regimen. I Rurik ingår så väl privat personer som olika ideella föreningar samt associerade medlemmar som har anknytning till Ryssland. Många medlemmar i Rurik skickades hit av sovjetstaten.

Förbundets mål är bla. att:
Främja kontakten mellan Sverige och Ryssland.
Att integrera ryssar boende i landet i det svenska samhället.
Kämpa emot främlingsfientlighet och ena ryssarna som bor i utlandet.

Rurik har tät kontakt med Ryska ambassaden i Stockholm som är en associerad medlem i förbundet. Andra medlemmar är bl.a Framresor AB (VD är Roger Hagel medlem i SKP Sveriges kommunistiska parti), Aeroflot-Russian Airlines, Ryska Ortodoxa kyrkan i Sverige. Ovan nämnda medlemmar är även sponsorer av Ryska riksförbundet i Sverige. Ryska ambassaden företräder den ryska diktaturen. Ryska riksförbundets styrelse är ofta inbjudna till ryska ambassaden och står i ständig kontakt med de. I deras möten deltar ryske vice konsuln.

Ljudmila Siegel åker ofta till Ryssland på officiella besök. Hon har deltagit i det ryska utrikesminiseriers program för landsmäns stöd till utlandet. Rurik har kontakter med avdelningen för förhållanden av ryska medborgare som bor i utlandet i Moskvas regering. Förbundet har länkar till bl.a utrikesministeriets hemsida, Presidentens direktorat för interregionala förbindelser och kulturella kontakter med utlandet.

Ljudmila Siegel            Johan Bäckman
ljudmilasiegel.jpg (5096 bytes)    johanbackman.jpg (3530 bytes)

På ryska riksförbundets hemsida finns en direkt länk till den svenska försvarsmakten. Trycker man på länken kommer man in på svenska försvarsmakten hemsida.

Man kan fråga sig vad har länken till den svenska försvarsmaktens hemsida på Ruriks hemsida att göra. Det är som om man hade en direkt länk på en svenskförenings hemsida direkt till ryskaförsvarsmaktens hemsida för svenskarna som bor i Ryssland. Att ha en direkt länk till svenskaförsvarets hemsida så att alla ryssar som bor i Sverige kan lätt komma in på den och läsa den visar att ryssarna vill veta så mycket som möjligt om den svenska försvarsmakten och hur den fungerar bara genom att klicka på en länk.

Nu rustar Ryssland militärt och kan i framtiden utgöra ett hot mot Sverige, Finland och Baltikum. Ryssar är ett agressivt folk. De vill söndra och härska. Putin vill inte bara styra Ryssland han vill styra hela världen.