Kommunismens Brott

Startsidan

Asien
Baltikum
Latinamerika
Polen
Ryssland
Tjeckoslovakien
Ungern
Östtyskland

Frihetskämpar
Hedersmedlemmar
Intervjuer
Kända kommunister
Kommunistiska partier
Missbruket av psykiatri
Putin FSB/KGB
KGB-män
Föreningen Expo

Bokrecensioner
Clartéförbundet
Contras nätbokhandel
Hjälpcenter
Mitt möte med KGB
Musik
SKP gav mig psykisk ohälsa
Svenska Memorial
Videomaterial
Övrigt

Forum
Gästbok
Länkar
Några viktiga ord
Om sidan

Ryssland

Inledning Ryssland
Anna Politkovskaja
Gulaglägren
Ivan Vasilyevich Moiseyev - En rysk martyr
Memorial
NashiPutin
Natalja Estemirova
Oktoberrevolutionen
Ryska riksförbundet i Sverige
Sergej Kovaljev
Sergej Magnitskij
Sovjetunionen
Svenska Tjetjenienkommittén
Sveriges positiva hållning gentemot Kreml
Tragedin i Novocherkassk 1962
Vitryssland
Vladimir Vysotskij


Sveriges positiva hållning gentemot Kreml

Sverige har under många års tid haft en possitiv och okritisk hållning gentemot Sovjetunionen och Kreml oberoende av färg på regeringar. Under sovjettiden hade VPK (Vänster partiet kommunisterna) tät kontakt med Sovjets ambassad i Stockholm. Den gamle kommunisten Rolf Hagel fick bla ta emot pengar från en hemlig KGB kurir i Stockholm (Läs Jyri Linas bok "Sovjetiskt inflytande i Sverige").

Svenska kommunister gjorde allt dom kunde för att ha bra band till sina röda kamrater på andra sidan Östersjön. Sverige var också det första landet i världen som erkände ockupatitionen av Baltstaterna. Baltutlämningen är en mycket mörk fläck på Sveriges samvete. Som svensk skäms jag riktigt rejält över att mina landsmän betett sig så vidrigt i sitt förhållande till kommunistiska diktaturer. På 80-talet så ropade många svenskar med all rätt mot USAs krigsföring i Vietnam. Bilder från Vietnamkriget sågs i svensk Tv. Och dom bilder vi fick se var rent ut sagt vidriga. Men hur många bilder har visats i svensk Tv när Sovjetmakten ockuperat Baltikum eller när en känd rysk eller baltisk dissident fängslats av KGB? Inte många vill jag säga.

Svenska vänstermänniskor har alltid klagat på USAs övergrepp mot andra länder med all rätt. Men i sin blåögdhet och totala naivitet har dom glömt bort dom på andra sidan Östersjön som drabbats oerhört hårt av av den kommunistiska diktaturen som Sovjet var. Min fråga till dessa vänstermänniskor är: Hur kan ni tala om fred, frihet, och mänskliga rättigheter när ni inte ens gav stöd åt dessa rörelser på andra sidan Östersjön som kämpade för det ni själva ville ha? Var inte folket i forna Östeuropa lika mycket i behov av detta som dom som bodde i faschistiska diktaturer? Hade inte folket i forna Östeuropa lika stor rätt till dessa friheter som folket i faschistiska diktaturer? Så länge ni visar er totala likgiltighet inför socialistiska diktaturer så kommer ni ALDRIG och bli tagna på allvar. Den dagen ni ställer samma krav på mänskliga rättigheter även för folket i vänster diktaturer då kan man börja ana ett uns av rättvisa från er sida. Folket i socialistiska diktaturer har samma rätt till frihet, mänskliga rättigheter, och mänsklig värdighet som folket i en fascistisk diktatur.

Man kan inte ta er inom vänstern på allvar då ert rop på rättvisa bara gäller offer för faschistiska diktaturer och inte vänsterdiktaturer. Det är en oerhörd tragedi att Sverige inte kritiserat Sovjetunionen även under sovjettiden för flera år sedan. Det parti som gått i spetsen och stött demokratirörelserna i Fd Östeuropa är FP Folkpartiet. Många exilester är och har varit medlemmar i Folkpartiet. Det var FP som startade Måndagsmötena på Norrmalmstorg i Stockholm kl 1200 varje Måndag. Dom började med detta 1991 i och med Sovjetunionens fall.

Sverige   Sverige
I bild här Svenska flaggan och statsvapnet.