Svenska
Memorial
     

Startsidan

Blogg
Senaste nytt
Presentation
Hedersmedlemmar

Stort föredrag 27/2
Konferenser
Resor

Ryssland
Ryska Ambassaden
Ryska Mistralfartyg
Internationella Memorial

FSB
Anna Polikovskaja
Michail Suprun
Johan Bäckman
Natalja Estemirova
Ung kvinna berättar
Kontrollerar för extremism

Länkar
Videomaterial
Övrigt

Välkommen till hemsidan
Svenska Memorial

Senaste nytt

Nu har Svenska Memorial startat. Vi jobbar för demokrati och mänskliga rättigheter i Ryssland, Baltikum och Vitryssland.

Vi kommer att kontakta Memorial både i St Petersburg samt även i Moskva. Vi arrangerar mycket manifestationer utanför den ryska ambassaden i Stockholm en Lördag varje månad hela 2012 alltså hela 12 ggr detta år. Vi kommer att samarbeta med Ryska Memorial i både St Petersburg men även i Moskva. Vi stödjer den ryska dissidentrörelsen mot Putinregimen.

Svenska Menorial välkommnar medlemmar även från andra länder förutom Sverige. Vårt arbete är inriktat på Ryssland med dess närområde Estland, Lettland och Litauen. Genom bla manifestationerna vid ryska ambassaden i Stockholm samt andra olika aktioner så hoppas vi att vi når ut till en bred allmänhet som på så sätt kan stödja oss. Proff Michael Suprun ger oss ett ekonomsik bidrag en gång per år. Svenska Memorial kommer att ta stora risker i sin hjälp till den Ryska oppossitionen samt Memorial i Ryssland. Vi vet riskerna men är inte på något sätt rädda för dom.

Vi kommer någon gång detta år 2012 att hålla en stor presskonferens där media är inbjudet. Att bli medlem i Svenska Memorial betyder att man stödjer arbetet för demokrati och mänskliga rättigheter och mänsklig värdighet i Ryssland samt dess närområde bla Estland men även övriga Baltstater. Varje medlem avgör givetvist själv hur mycket hon / han vill angagera sig i arbetet. Ingen medlem är på något sätt tvingad i att delta i manifestationer eller andra aktioner vi gör, men det är alltid bra när vi är så många som möjligt i vårt arbete.

I Mars i år blir Vladimir Putin på nytt Rysslands President men det är inget demokratisk val då han redan styr landet i praktiken, men han blir officiellt president i Mars. Då kommer läget i Ryssland att hårdna rejält, man har redan nu stor kontroll på alla utgående och inkommande Internettrafik i Ryssland. Dessutom har Ryssland nu beställt 3 Hangarfartyg av klassen Mistral från Frankrike varav ett ska patrullera gränsen mellan Baltikum och Sverige. Vi vet också att flera medlemmar ur Ryska Memorial har blvit mördade av FSB pga sitt arbete för demokrati och mänskliga rättigheter i Ryssland. Svenska Memorial har också expertrådgivare i Ryssland och Estland dom håller koll på det politiska läget i respektive länder och håller oss på så sätt uppdaterade hela tiden.

För den som önskar gå med i Svenska Memorial nås vi på mailadress memorial@kommunismensbrott.se eller vår blogg memorial.bloggo.nu, vi har även en sajt på facebook, skriv in i adressfältet Memorial för Österuopas frihet. Ni kan även nå oss på mobilnr 0735648963 eller 0739291286

-
Vi lägger här in ett foto på Anna Politkovskaja i vars anda vi jobbar. Hon blev mördad av FSB pga av sin öppna kritik av Kremls krig i Tjetjenien.

-
Vi lägger också in en bild på vår ryske kollega Irina Flige i St Petersburg här.

Memorial som organisation finns över stora delar av världen. Det glädjer oss oerhört mycket att kunna arbeta för demokratin och mänskliga rättigheter med våra kollegor och oppositionen i Ryssland. Många svenskar tänker oftast inte på det då man talar om demokrati och mänskliga rättigheter i Ryssland att det även angår oss här i väst. Dom viftar bort det hela och säger!! Det är ju på andra sidan Östersjön det är inte vårt problem. Då säger vi att dom har helt fel i sitt sätt att tänka. Kremls aggressionspolitik angår oss i allra högsta grad det drabbar både oss och Baltikum samt Finland på olika sätt.

// Styrelsen för Svenska Memorial