Svenska
Memorial
     

Startsidan

Blogg
Senaste nytt
Presentation
Hedersmedlemmar

Stort föredrag 27/2
Konferenser
Resor

Ryssland
Ryska Ambassaden
Ryska Mistralfartyg
Internationella Memorial

FSB
Anna Polikovskaja
Michail Suprun
Johan Bäckman
Natalja Estemirova
Ung kvinna berättar
Kontrollerar för extremism

Länkar
Videomaterial
Övrigt

Hedersmedlemmar

Ny Hedersmedlem Ann-Mari Piret Lahti.

Ann-Mari Piret var en del av den estniska oppositionen på 80-talet hon var bla arresterad av KGB i Tallinn 1980. Hennes insats var fantastisk, hon har givit ut "Mitt möte med KGB" i Sverige samt den estniska versionen "Kuhtumine KGB-ga" I Estland.

Hon omvaldes nyss till Ordf för Svenska Memorial.


Maria Walden, Viceordförande rysktalande.

I Blå t-shirt Mart Olav Niklus som har spenderat många, många år i läger och fängelser i sin kamp för ett fritt Estland. Mart har genom visat mod och hög moral inspirerat inte bara oss utan många andra i arbete för demokrati och mänskliga rättigheter. Varmt Välkommen Mart Olav Niklus som Hedersmedlem hos oss.

Mannen bredvid i vit skjorta är Marts landsman Enn Tarto som också visat moral och stort mod.

I sitt arbete för demokrati och mänskliga rättigheter i Estland. Även Enn har spenderat många år i läger och fängelser. Varmt välkommen Enn Tarto som Hedersmedlem hos oss.

Sen har vi Olev Ott i som inte har spenderat tid i läger eller fängelse men som väl arbetar på sitt sätt mot kommunistregimen. Olev Ott har genom sina böcker och föredrag bidragit och bidrar i sitt arbete för demokrati och mänskliga rättigheter.

Olev Ott har Estnisk härkomst. Av vissa skäl lägger vi inte ut Olev Ott på foto här. Varmt välkommen som Hedersmedlem hos oss Olev Ott.

// Styrelsen för Svenska Memorial