Svenska
Memorial
     

Startsidan

Blogg
Senaste nytt
Presentation
Hedersmedlemmar

Stort föredrag 27/2
Konferenser
Resor

Ryssland
Ryska Ambassaden
Ryska Mistralfartyg
Internationella Memorial

FSB
Anna Polikovskaja
Michail Suprun
Johan Bäckman
Natalja Estemirova
Ung kvinna berättar
Kontrollerar för extremism

Länkar
Videomaterial
Övrigt

Presentation

Svenska Memorial slås nu ihop med kommunismensbrott.se som hemsida och det är mycket glädjande då Memorial arbetar med forskning om Stalintiden men även om den kommunistiska diktatur som kom efter Stalinepoken.

Memorial arbetar både med dåtid men även med den Ryska Putinregimen i nutid. Vi ska här presentera oss. Svenska Memorial har medlemmar i Sverige, Tyskland, Estland och Ryssland.

kalju2.jpg (14147 bytes)
Vi har i Tallinn i Estland vår estniske expertrådgivare Kalju Mätik på foto här, han med ljus jacka och toppluva.

urmas
Vår kontakt i Tartu i Estland heter Urmas Aunin och har en stor kunskap inom vårt område. Han är också medlem hos oss. Urmas här i bild med glasögon och rutig skjorta.

michael3.jpg
Vår Ryska expertrådgivare heter Proff Michail Suprun ocklså här i bild med svart t-shirt och ett leende på läpparna. Michail Suprun som bor i Archangelsk i norra Ryssland har mycket problem med FSB, den Ryska säkerhetstjänsten som har precis samma metoder som KGB hade.

-
Även här i bild i ljus blus vår kollega i Memorial i St Petersburg Irina Flige. Hon och hennes kollegor var i Stockholm tidigare i år och då hade vi ett möte. Vi har nu inlett samarbete med dom.

-
Här i bild Anna Politkovskaja med svart jumper och pärm i händerna Anna Politkovskaja blev mördad för flera år sedan pga sin kritik av Kremls krig i Tjetjenien. Svenska Memorial arbetar i Anna Politkovskajas anda.

Våra expertrådgivare och informatörer gör att vi får info från andra sidan Östersjön på ett mycket tidigt stadium långt innan svensk media. Medlemskap i Svenska Memorial kostar 200 kr per medlem och år, och då får man föreningsnytt i sin mailbox plus extra info så fort vi får in info från Ryssland och Estland. Vi har ett mycket stort kontaktnät som vi är mycket tacksamma för. För den som är intresserad och bli medlem sätt in 200 kr på Nordeabanken plusgiro konto 638155-2 eller Bankgiro 853-9934 detta också Nordeabanken när vi fått in betalningen så får ni ett välkommstmail med info och andra uppgifter. Putinregimen vrider klockan mer och mer tillbaka till Sovjettiden därför är vårt arbete i samarbete med kollegorna i Öst oerhört viktigt. Svenska Memorial genomgår så småningom en registrering via Internationella Memorial i Moskva när den är klar har vi kontakt med 60 Memorial i 60 Ryska städer plus dom som finns i Väst bla i Tyskland och i Baltikum då i Lettland.

Svenska Memorial genomför också detta år 2012 manifestationer vid den Ryska ambassaden på Gjörwellsgatan 31 i Stockholm, mitt emot Dagens Nyheters hus. Då fokuserar vi helt på Proff Michail Suprun vars situation blir värre. Hans hemtel, mobil, och Skype är avlyssnade av FSB. Tom hans hus står under bevakning av FSB bilar som har synts utanför vid flera tillfällen. Svenska Memorial har blivit omskrivna bla i den Ryska tidningen Izvesia och även Radio Liberty i Tyskland har talat om oss. Vi har medlem i Tyskland som också är Västeuropas främsta expert på fallet Raoul Wallenberg. Styrelsemedlemmar ur Svenska Memorial har också märkt av bevakning av FSB-män från den Ryska ambassaden i Stockholm. Bla så har viceordf en gång blivit fotograferad i Tunnelbanan i Stockholm, några dagar efteråt hade vi manifestation vid ambassaden och då kom en man ut från ambassadbyggnaden han hade kamera med sig. När så viceordf såg honom så såg hon att det var samme man som dagarna innan hade fotat henne i tunnelbanan han fotade manifestationen och talet som ordf höll.

Arbete för demokrati och mänskliga rättigheter i Ryssland samt Baltikum får aldrig upphöra. Först när Kreml verkligen får en demokratisk regering med en President som tar demokrati,mänskliga rättigheter och mänsklig värdighet på allvar då kan äntligen Baltstaternas regeringar slappna av.

// Styrelsen för Svenska Memorial
PS Våra manifestationer vid den Ryska ambassaden är sista Lördagen i varje månad hela 2012 mellan kl 14-16 utom December Julmånaden