Svenska
Memorial
     

Startsidan

Blogg
Senaste nytt
Presentation
Hedersmedlemmar

Stort föredrag 27/2
Konferenser
Resor

Ryssland
Ryska Ambassaden
Ryska Mistralfartyg
Internationella Memorial

FSB
Anna Polikovskaja
Michail Suprun
Johan Bäckman
Natalja Estemirova
Ung kvinna berättar
Kontrollerar för extremism

Länkar
Videomaterial
Övrigt

Ryssland

Memorial i Ryssland
Demonstrationer i Ryssland september 2012
Läget i Ryssland hårdnar mer och mer


Memorial i Ryssland

Memorials mål är bland annat att: Analysera den ryska, den lokala pressen och speciellt mänskliga rättigheter. Upprätthålla en databas över de faktiska omständigheterna om politiska förföljelser i länderna i det forna sovjetiska Centralasien.

Memorial finns i Moskva och Petersburg och många andra rysska städer. Ordförande för memorial i Moskva heter Oleg Orlov. Som jag redan skrivit om. I Moskva har "Memorial" organiserat en rad protestaktioner. The Human Rights Center "Memorial" Moscow koncentrerar sin verksamhet för mänskliga rättigheter i områden av väpnade konflikter i Ryska federationen, så kallade hot spots ", och att skydda flyktingar och offer för diskriminering och politisk förföljelse.

Memorial finns i Moskva, Petersburg och andra ryska städer. Memorial i Petersburg grundades 1989. Ordförande för Petersburgs Memorial Är Irina Flige. I december 2011 började Memorial i Petrsburg att arbeta för männskliga rättigheter i nordvästra Ryssland. Projektet syftar till att skydda rättigheterna för det civila samhällets aktivister, utsatta för repressalier, eller som är offer för våld. Under senare år har sådana problem drabbat aktivisteri olika sociala rörelser - miljöaktivister, journalister, anti-fascister, HBT organisationer, fackföreningsmedlemmar, frivilliga valobservatörer, de försvarar städer, och även sig själva.

I den nya politiska situationen som har skapats i Ryssland, förföljelser av aktivister, tjänstefel mot dessa aktivister från myndigheternas sida spelar Memorial en viktig roll.