Svenska
Memorial
     

Startsidan

Blogg
Senaste nytt
Presentation
Hedersmedlemmar

Stort föredrag 27/2
Konferenser
Resor

Ryssland
Ryska Ambassaden
Ryska Mistralfartyg
Internationella Memorial

FSB
Anna Polikovskaja
Michail Suprun
Johan Bäckman
Natalja Estemirova
Ung kvinna berättar
Kontrollerar för extremism

Länkar
Videomaterial
Övrigt

Michail Suprun

Proff Michail Suprun åker någon gång i Oktober iväg till St Peterburg för möte med Memorial där. Det är en stor konferens han ska bla träffa vår kollega Irina Flige och sin advokat Ivan Pavlov. Suprun ska sen efter 4-5 dagar åka till Archangelsk där han bor, för att där kontakta Domstolen för att begära att få ut sina beslagtagna dokument, datorer och arkiv som beslagstogs hösten 2010. Han kommer troligen besöka FSBs högkvarter också för att få ut sina saker. Michail Suprun tar en stor risk, men enligt min kontakt med honom så är detta hans enda chans att få ut sakerna. Visst han tar en risk men är också beredd på att ta den.

Det Michail Suprun mest oroar sig för är Familjen som nu troligen är bevakade av FSB. Hustrun Olga är mycket mycket orolig då hemtel är avlyssnad. Michail Suprun hoppas så snart som möjligt att han kan börja leva ett så normalt liv som möjligt. Han har själv sagt att FSB har förstört hans liv och hans arbete och han är mycket arg på dom pga detta. Nyligen fick jag via Skype veta att Olga mår mycket dåligt psykiskt. Hon är oroligt för avlyssning av hemtel etc. Michail Suprun är för närvarande på hemlig ort i Polen som vi av säkerhetskäl inte nämner här. Han hoppas innerligt att få ut sina dokument etc, får han ut dom så kan han förhoppningstvist sen börja att arbeta som en fri man tom kanske hemma i Ryssland. Detta vore idealet, men med tanke på Putinregimens förföljerser av oppositionella får vi se hur utvecklingen blir.

Ni kan läsa om Michail Suprun dels på bloggen www.michailsuprun.bloggo.nu men även på www.memorial.bloggo.nu då dom uppdateras varefter vi får in info. Vi hålle hela tiden kontinuerlig kontakt med Proff Michail Suprun och hoppas att han så småningom blir helt frifälld, han är helt oskyldig och har inte gjort något som helst fel. Den dagen Kreml har fått en President och Regering som ser till folkets bästa då kan människor som Michail Suprun göra sitt arbete i lugn och ro utan kontroll av säkerhetstjänsten. Då kan människor överallt i Ryssland uttrycka sitt missnöje med sittande politiker utan att riskera fängelser och läger.

För dom som inte vet så är fortfarande Gulaglägren igång. Dom lades inte ner i och med murens fall. Tills dess fortsätter vi vårt arbete och stöd för Proff Michail Suprun och hans Familj.

michael.jpg (52637 bytes)